Schanskrant nr. 6 juni 2017

Nieuwe trainingen in de zomermaanden

In de komende maanden zijn er een aantal nieuwe trainingen in ons aanbod. Ook tijdens het Vakantie-Avontuur. We zijn er trots op dat het Schansteam en ons aanbod zich uitbreidt.

Veerkracht en vertrouwen - Workshopdag 11 juni

Tijdens de workshop ‘Veerkracht & Vertrouwen’ leer je mee te bewegen met datgene wat je tegenkomt in je leven, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. In een veilige setting zal je op deze dag leren om meer vanuit ontspanning en met meer verbinding in het leven te staan. Je zult een groter gevoel van veiligheid in jezelf ervaren van waaruit je veerkrachtiger, met meer vertrouwen en ook doelbewuster in het leven zal staan.
Van 27 t/m 29 oktober is er een weekend Veerkracht en vertrouwen.

Bezinningsweekend De 4 Windrichtingen: Het Zuiden 7 t/m 9 juli

Vanuit oude tradities, afkomstig van volken die sterk met de natuur verbonden waren, heeft iedere windrichting een specifieke energie met specifieke levenslessen. En iedere windrichting is verbonden aan een seizoen. In dit bezinningsweekend gaan we de speelse energie van het Zuiden, de zomer ervaren en doelgericht inzetten. Het Zuiden staat voor het pad van vertrouwen en liefde. Vertrouwen om je te kunnen verbinden, omgaan met angsten zodat je kunt vertrouwen op het leven en jezelf. Het Zuiden heeft ook te maken met je passie en vuur.

Vasthouden en Loslaten 14 t/m 16 juli

Tijdens deze driedaagse experimenteren we met het thema vasthouden en loslaten. Vasthouden is de pool van het aannemen, het intens voelen, de koestering, het exploreren. Het bezit de kracht van de liefde. Loslaten is de pool van het vrijgeven van de energie die in het aannemen en vasthouden verscholen gaat. Het is je laten zien, tonen aan de wereld wie je bent en wat je met je meedraagt.

Familie Opstellingen Intensive 1 t/m 3 september

Alles wat verdrongen of onderdrukt is in een familiesysteem gaat veel verder dan ons verstandelijk vermogen. Dit werk maakt duidelijk dat in elke familie een onbewust collectief bewustzijn is: het wetend veld of het familiegeweten. Door Familie Opstellingen is het mogelijk het familiegeweten weer zichtbaar te maken. Wanneer in vroegere generaties onverwerkte gebeurtenissen plaats vonden, kunnen ook volgende generaties gelijkaardige herhalingen ervaren tot heling plaats vindt. Het familiegeweten streeft uiteindelijk naar verwerking en herstel van natuurlijke stroom van liefde.

Licht op Rouw in De Bilt. 16 t/m 17 & 23 t/m 24 juni (een bekende training op een andere locatie).

Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven die niet wordt vervuld. Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fase’s. Je beweegt heen en weer tussen ongeloof, boosheid en onderhandelen en de daarbij horende emoties van verdriet en angst. Het is een training die stil staat bij jouw rouwverwerking. Er zijn nog enkele plaatsen.

Zweethut vuur

Een greep uit de cursussen van juni en juli

9 jun – Masseren vanuit je Hart - driedaags

Deze dagen bieden een mogelijkheid om kennis te maken met de kunst van het aanraken, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan. Je proeft van deze ontspanningsmassage zowel door te geven als door te ontvangen. Naast het aanleren van de technieken wordt er veel aandacht besteed aan het contact maken met de ander vanuit je hart, om vanuit je eigen aanwezigheid op een liefdevolle en zorgzame manier te kunnen masseren.

24 jun – Vrouwen-zweethut

Zweethutritueel met alleen vrouwen. De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau.
In de vrouwenhut kunnen alle dingen die een vrouw bezig houden in haar leven gezegd worden. Door te delen en te (h)erkennen, ontstaat er een veld van zusterschap. Hierbij horen ook lachen, zingen, stilte en tranen

30 jun – Emotioneel Lichaamswerk (weekend)

In het dagelijkse leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam ons geeft. Ons hoofd is een meester om deze signalen te onderdrukken waardoor we veelal vanuit oude, bekende patronen reageren. Veel van onze klachten en problemen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven. Bij het basisweekend ELW wordt in een veilige omgeving wordt veel aandacht geschonken aan bedding en word je gesteund om oude gewoontes stap voor stap los te laten. Lees meer over Emotioneel Lichaamswerk in de blog " Je kunt mij de pot op" (verderop in deze nieuwsbrief).

23 juli – Start Vakantie-Avontuur

Van 23 juli t/m 13 augustus kun je op ons domein vakantie komen vieren. Er is keuze uit verschillende workshops en er is gedacht aan alle leeftijden (kinderen, tieners, jongeren en volwassenen). Heb je nog geen vakantieplannen en ben je nieuwsgierig wat wij te bieden hebben? Kijk op Vakantie-Avontuur!

bootje

Maandelijks terugkerende activiteiten

ZEN - moment (voor vrouwen)

Heb jij het ook veel te druk? Last van prikkels en woede uitbarstingen? En heb je het idee dat je jezelf voorbij rent? Op deze avonden, kun je even genieten van een avondje Me-Time.
7 juni en 5 juli; Kasteel de Schans.

Massage - Ontmoetingsavond

Een avond waarbij massages worden uitgewisseld. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.
28 juni; Kasteel de Schans.

Blog

Maud Offermans heeft een blog geschreven: Je kunt mij de pot op! Lees meer...

Juni 2017

7 jun     Zen Moment (alleen voor vrouwen)
9 jun     Masseren vanuit je Hart - driedaagse
11 jun   Veerkracht en vertrouwen - Workshopdag
16 jun   Licht op Rouw - Locatie Bilt
23 jun   Je Seksualiteit als Basis - Intro
24 jun   Vrouwen-zweethut
28 jun   Massage Ontmoetingsavond
30 jun   Emotioneel Lichaamswerk (weekend)

Juli 2017

5 jul      Zen Moment (alleen voor vrouwen) 
7 juli     Bezinningsweekend - Het Zuiden
14 jul    Vasthouden en Loslaten
23 jul    Start Vakantie - Avontuur t/m 13 augustus