Schanskrant nr. 8 augustus & september

Nagenieten van het vakantieavontuur

Zondagavond vertrokken de laatste gasten van het vakantieavontuur 2017. Drie weken workshops, kinderavonturen, zwemmen, spooktochten, open podia, avonden bij het vuur, zweethutten en last but not least het vuurloopweekend en de zweethut ter gelegenheid van het afscheid van Arend en Diana.

Alleen de gele plekken in het gras waar de tenten en caravans hebben gestaan herinneren nu nog aan het de levendigheid en de verbinding die we met jullie samen beleefd hebben.
Alle deelnemers, kinderen, coördinatoren, assistenten en alle helpende handen hebben het mogelijk gemaakt om ook dit jaar weer een spetterend vakantieavontuur te realiseren. Dank je wel, allemaal!

De foto die Diana nam van het hart van gloeiende kolen na afloop van de vuurloop zegt meer dan duizend woorden:

Veranderingen op Kasteel de Schans

Na 18 jaar op de Schans gewerkt en gewoond te hebben, heeft Koos besloten zich terug te gaan trekken van zijn werkzaamheden op De Schans en van zijn welverdiende rust te gaan genieten. Koos zal geen nieuwe trainingen meer starten. Een aantal trainingen worden overgenomen. De vierdaagse Ontdekking en het jaartraject gaat Jannie geven. Monique en Albert Mizee nemen het Echtgenoten/echtgenieten stokje over (de blog van Monique). En Tantra voor Koppels gaat Jannie samen met Albert Mizee begeleiden.

We wensen Koos veel ont-moeten, ont-dekkingen en volop genieten toe! Een dikke dankjewel voor alles wat hij in de afgelopen 18 jaar heeft bijgedragen aan Kasteel de Schans!

De Familie Opstellingen Intensive van 1 t/m 3 september gaat San geven samen met Olivier Winants. Tijdens het vakantieavontuur hebben sommigen van jullie al kennis met hem gemaakt als trainer bij de Jongvolwassenen.

Kennismaken met ons cursuscentrum

In september kan je op verschillende wijze kennismaken met ons cursusaanbod. In Eindhoven en Heerlen zijn er informatie-avonden over Tantra en Emotioneel Lichaamswerk (data: zie agenda) en op Kasteel de Schans is op zondag 17 september een Open-Deur-Dag. Zowel de informatie-avonden als de Open-deur-dag is deelname gratis.

Een greep uit de cursussen van september

1 t/m 3 september: Familie Opstellingen Intensive
We zijn allemaal systemisch verbonden. Ook in het gewone leven bestaan onzichtbare en niet voelbare verbindingen met familieleden die we niet eens kenden of nooit over hoorden. Alles wat verdrongen of onderdrukt is in een familiesysteem gaat veel verder dan ons verstandelijk vermogen.

14 t/m 16 september: Thuiskomen in jezelf
Word je ook wel eens overspoeld door onprettige gevoelens — die je het liefst zo snel mogelijk wilt ontlopen? Leidt je gedrag wel eens tot innerlijke twijfels of conflicten, waarvan je je afvraagt ‘wil ik dit wel echt?’. Tijdens deze driedaagse wandel jij samen met reisgenoten richting Thuis.........

22 t/m 24 september: Echtgenoten/echt-genieten
Echtgenoten/echt-genieten is voor koppels die het verlangen hebben om patronen te herkennen die zij bij zichzelf tegen komen in de relatie. Je gaat voelen wat er in je leeft en wordt uitgenodigd dit in contact te brengen met je partner. Het resultaat is dat jij en je partner zich (weer) meer open stellen voor elkaar, liefde voelen stromen en een grotere verbondenheid voelen.

28 september t/m 1 oktober: Het begin van het Ontdekken
Door jezelf te ontdekken kun je inzicht krijgen in de verstrikkingen die er soms voor zorgen dat je niet zo leeft als je zou willen leven. De training biedt je inzicht en ook heling. Deze training is gebaseerd op Emotioneel Lichaamswerk en systemisch werken. Bij systemisch werken wordt vooral gekeken naar het systeem waarin jij bent opgegroeid.

29 september t/m 1 oktober: De Ik Ben Haka
Haka is de traditionele dans van de Maori en bij uitstek geschikt voor westerse mannen om weer in contact met hun kracht en verlangen te komen. In deze mannenworkshop maak je opnieuw contact met de kracht van de natuurelementen en met jezelf. Dat doen we door middel van Haka, lichaamswerk en een zweethut ceremonie.

Zweethutten

Op 9 september is er een Gemengde en op 23 september een Vrouwen zweethut.

Workshopdagen op Kasteel de Schans

15 september: Masseren vanuit je hart
Deze introductiedag biedt een mogelijkheid om kennis te maken met de kunst van het aanraken, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

20 september: Autonomie & Verbinding
In deze cursus staan jouw eigen ruimte, jouw autonomie en het verlangen om te verbinden centraal. Je gaat onderzoeken welke behoeftes met je autonome ‘ik’ te maken hebben.

Maandelijks terugkerende activiteit

Massage - Ontmoetingsavond: Een avond waarbij massages worden uitgewisseld. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.
30 augustus en 27 september; Kasteel de Schans.

Blog

Monique Mizee heeft een blog geschreven over Echtgenoten/ echt-genieten. Lees meer...

Agenda

Augustus 2017

30 aug Massage Ontmoetingsavond

September 2017

1 sep   Familie Opstellingen Intensive
4 sep   Info-avond Emotioneel Lichaamswerk Eindhoven
5 sep   Info-avond Emotioneel Lichaamswerk Heerlen
6 sep   Info-avond Tantra Eindhoven
9 sep   Gemengde Zweethut
14 sep Thuiskomen in jezelf - driedaagse
15 sep Masseren vanuit je hart- dag
17 sep Open Deur Dag
18 sep START Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Eindhoven
19 sep START Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Heerlen
20 sep START Tantra Avondcursus
20 sep Autonomie & Verbinding - workshopdag
22 sep Echtgenoten / Echt-genieten
23 sep Vrouwen-zweethut
27 sep Massage Ontmoetingsavond
28 sep Het Begin van het Ont-dekken
29 sep De "Ik Ben" Haka