Schanskrant nr. 5 Mei 2018

De zomervakantie komt er aan!

Ben je op zoek naar een leuke vakantie bestemming? Dan is het Vakantie-avontuur op ons domein misschien wel iets voor jou! We hebben een gevarieerd aanbod van diverse workshops. En speciaal in de zomer zijn er activiteiten voor alle leeftijden. Je bent welkom alleen, met je partner, gezin of vrienden. Een bijzondere combinatie van persoonlijke ontwikkeling en vakantie vieren. Naast het volgen van workshops is er ruimte om te genieten van het prachtige natuurgebied waarmee de Schans omringd wordt. Je kunt wandelen, fietsen, spelen in de bosbeek en zwemmen in de vijver. Er is een uitgebreid wandel - en fietsnetwerk (ook voor mountainbikes). Ook is er de mogelijkheid om te zwemmen in De Wouterbron, een natuurzwembad op een afstand van 500 meter. 
Deze zomeractiviteiten zijn van 22 juli t/m 5 augustus. Je kunt inschrijven per week. Nieuwsgierig geworden naar het programma

Nog geen plannen voor aankomend weekend?

Kom je onder dompelen in de warmte en rust van onze Massage - driedaagse: Masseren vanuit het Hart. Een heerlijk ontspannen weekend om weer opgeladen naar huis te gaan. Start vrijdag 4 mei om 10.00 uur t/m zondag 6 mei 17.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen!

Een greep uit de andere cursussen van mei en juni

11 t/m 13 mei De Ont-dekking - Emotioneel Lichaamswerk en Systemisch Werk: Je wordt je bewust van hoe jouw geschiedenis invloed heeft gehad op hoe je nu in het leven staat. Van (vast)gebonden naar verbinding met je gezin van herkomst.

11 t/m 13 mei Magie van de Moederschoot: In deze training willen we de vrouwen inzicht geven in de relatie die zij met hun moeder hebben. Deze is als een blauwdruk in je relaties met andere mannen en vrouwen.

18 t/m 20 mei Je Seksualiteit als Bron - intro: Hoe jij seksualiteit beleeft heeft te maken met je opvoeding en de omgeving waarin je opgroeide. Een tweedaagse training over openen, verbinden en vrij zijn.

18 mei NIEUW Mannenworkshop - De Krijgerschool: De krijgerschool is er voor mannen die de krijger in henzelf willen leren kennen en onderzoeken.

19 t/m 21 mei NIEUW Tantra light (20 - 35 jaar): Vind je het fijn om tantra te ontdekken met leeftijdsgenoten, dan is Tantra Light wellicht iets voor jou! Tantra is een bewustwordingsproces en gaat om te beginnen over contact maken met je oorspronkelijke zelf.

1 t/m 3 juni Op adem komen: Tijdens deze training word je in een warme en veilige sfeer meegenomen d.m.v. bewuster te ademen, naar plaatsen in je lichaam waar jij spanning voelt.

8 t/m 10 juni Tantra voor Vrouwen: In dit weekend ga je in een bedding van vrouwenenergie onderzoeken hoe jij met je eigen intimiteit en seksualiteit omgaat.

14 t/m 17 juni Echtgenoten/echt-genieten - vierdaagse (verdieping): Een training waarin je elkaar kunt ontmoeten met alles wat er is zoals plezier, ontroering, liefde en haat. Er is tijd voor jezelf en elkaar. Je kunt ervaren dat je mag reageren vanuit verlangen in plaats vanuit angst. Het resultaat is dat jij en je partner zich (weer) openstellen voor elkaar, liefde voelen stromen en verbondenheid voelen.   

18 t/m 23 juni NIEUW "Welkom op aarde" week: Op speelse wijze, je diepe verbondenheid met de natuur herontdekken. Om volledig te leven, vanuit je ware natuur. Er is veel aandacht voor het zelf leren bereiden van gezonde voeding, vers, glutenvrij en compleet plantaardig. Lief voor de natuur en lief voor je lijf.

Zweethut rituelen

19/20 mei Gemengde Zweethut en NIEUW op 16/17 juni: Vrouwen & Mannen Zweethut. Het verschil tussen deze beide hutten is dat je met een gemengde zweethut met vrouwen en mannen tegelijkertijd in de hut zit. Bij de Vrouwen & Mannen hut zijn er 2 aparte zweethuten. Na de zweethut op zaterdag zullen de vrouwen & mannen op zondag zich verbinden met een ritueel.  

Maandelijks terugkerende activiteit

Elke derde dinsdag van de maand komen vrouwen een avond bij elkaar op Kasteel de Schans bij "Vrouwen in het veld". Alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen zijn van harte welkom. (15/5)

Massage Ontmoetingsavond op Kasteel de Schans (23/5) en in Eindhoven (31/5). Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.

Agenda

Mei 2018
4 mei   Masseren vanuit je Hart - driedaagse
11 mei De Ont-dekking - Emotioneel Lichaamswerk en Systemisch Werk
11 mei De Magie van de Moederschoot
15 mei Vrouwen in het veld
18 mei Je Seksualiteit als Bron - intro
18 mei Mannenworkshop - De Krijgerschool
19 mei Tantra light (20-35 jaar)
19 mei Gemengde Zweethut
23 mei Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
24 mei Mannenwerk (wachtlijst)
31 mei Massage Ontmoetingsavond Eindhoven

Juni 2018
1 jun   Op Adem Komen
8 jun   Tantra voor Vrouwen
14 jun Echtgenoten / Echt-genieten Verdiepingsvierdaagse
16 jun Mannen & vrouwen Zweethut
18 jun "Welkom op Aarde" week
20 jun Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
22 jun Geweldloze Communicatie 3-daagse
26 jun Vrouwen in het veld
28 jun Licht op Rouw - Locatie De Bilt
28 jun Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
29 jun Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
29 jun Veerkracht en vertrouwen