Schanskrant nr.1 januari 2020

Welkom in 2020!

Het nieuwe jaar is alweer anderhalve week oud! En langs deze weg willen we je een mooi & gezond 2020 toewensen. Wij zijn weer met frisse energie gestart. In dit jaar zijn er nieuwe trainingen in ons aanbod zoals Emotioneel Lichaamswerk verdiepingsweekend (i.p.v. de chakra weekenden), Mannenwerk 2-daagse met als thema boosheid & verbinding en na lang wachten komt er, naast de mannen jaartraining, een trajecttraining voor vrouwen: Vrouwenkracht. Deze start 3 april. Inschrijven kan op dit moment alleen telefonisch of via de mail. 

Ook tijdens het Vakantieavontuur zijn er naast een aantal bestaande workshops, ook nieuwe uitdagende thema's die gerelateerd aan met de trainingen die hier door het jaar heen gegeven worden.

Over enkele weken, op 7 februari, start de trajecttraining Echtgenoten/ echt-genieten, voor koppels die hun relatie willen verdiepen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Een deelnemer van het afgelopen traject schrijft: In een veilige bedding grenzen aftasten & doorbreken, thema’s aanraken & doorvoelen, jezelf tegenkomen & overstijgen.

Greep uit de trainingen in januari en februari

16 januari: Vasthouden en Loslaten: Vasthouden is de pool van het aannemen. Het bezit de kracht van de liefde. Loslaten is de pool van het vrijgeven van de energie die in het aannemen en vasthouden verscholen gaat. Je kan pas los-laten wat je vast-gehouden hebt. Je kan pas vrij-geven wat je aan-genomen hebt.

7 februari: Aanraken in Verbinding - 3-daagse voor Vrouwen: deze training biedt vrouwen drie dagen vol met aanraken, geraakt worden, zachtheid, rust, verbinding met jezelf en met elkaar. Dit alles vindt plaats in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan. Je hoeft geen ervaring met massage te hebben om deel te nemen.

14 februari: Verbindend Communiceren 3-daagse: Alles wat zich tussen mensen afspeelt gaat via communicatie. Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties, die wij met anderen hebben. Zowel privé als op het werk!

14 februari: De Ont-dekking 3-daagse: d.m.v. onder andere systeem opstellingen en innerlijk kindwerk, ontdek je hoe jouw geschiedenis invloed heeft gehad op hoe je nu in het leven staat. Je zet stappen om je eigen leven vorm te geven. Van je 'gebonden' voelen aan je familiesysteem ga je 'verbinding' voelen. Er ontstaat ruimte en vertrouwen om je eigen keuzes te maken.

Nieuw!

31 januari: Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping: welke stappen wil je zetten in het nieuwe jaar? Als deze vraag lastig te beantwoorden is, dan kan het ondersteunend zijn om je bestaansrecht te onderzoeken. Ben jij welkom geheten; geactiveerd om je eigen keuzes te maken of in welke mate ben je hierin geremd? 

22 februari: 2-daagse training: Mannenwerk - Boosheid en Verbinding: Hoe verleidelijk en terecht een woede-uitbarsting naar iemand ook lijkt, het gaat in eerste instantie om wat er in jou aangeraakt wordt, wat jouw behoefte is en waar jouw pijn over gaat.

Info avond Emotioneel Lichaamswerk in Eindhoven

Op maandag 10 februari is er een Info-avond Emotioneel Lichaamswerk®. Je hebt dan de mogelijkheid om te ervaren hoe een cursus avond wordt aangeboden d.m.v. een gratis proefles. Deze info-avond is vooral gericht op ervaren van hoe een les-avond wordt opgebouwd, de werkwijze van de trainer en of het aansluit bij jouw behoeften. Deze avond is vrijblijvend en na afloop kun je besluiten of je mee wilt doen. De cursus start op maandag 2 maart.

De Tantra avondcursus zal in het voorjaar niet van start gaan. We hopen in september deze cursus weer te kunnen aanbieden.

Maandelijks terugkerende activiteiten op de Schans

Op 15 januari en 12 februari zijn er weer Massage Ontmoetingsavonden gepland. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. En 21 januari en 18 februari de maandelijkse avond voor vrouwen: "Vrouwen in het Veld".

Programma Vakantieavontuur van 19 juli t/m 2 augustus

Het Vakantieavontuur is plezier, verdieping, verbinding en vakantie vieren op een bijzonder plek in Belgisch Limburg! Met het volgen van een vaste workshop naar keuze in de ochtend van 10.00 - 14.00. Met de volgende workshops in het programma:

Week 1: 19 t/m 26 juli

Echt genieten voor Echtgenoten 
Jongeren Zomerweek (16-18 jr.) 
Adem & Leef! 
Creatief jezelf zijn!

Week 2: 26 juli t/m 2 augustus

De kracht van Rituelen
Tantra van Anoek
Aanraken in Verbinding (Massage)    
Inspiratieweek voor Jongvolwassenen (19-23 jr.) 

Beide weken is er een kinderavontuur en een tienergroep van 12 t/m 15 jaar.

In de namiddag van 16.00 - 19.00 zijn er losse workshops waar je niet van te voren voor hoeft in te schrijven. Ook zijn er op sommige avonden activiteiten. Ook is het mogelijk om in de namiddag/avonden te wandelen, fietsen, zwemmen in het nabijgelegen natuurzwembad of niets doen. Ben je nieuwsgierig, klik voor meer info Vakantieavontuur

Agenda

Januari 2020
15 jan   Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
16 jan   Vasthouden en Loslaten
21 jan   Vrouwen in het veld
31 jan   Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!


februari 2020
1 feb      Tantra voor Koppels (Wachtlijst)
7 feb      Echtgenoten / Echt-genieten Traject
7 feb      Aanraken in Verbinding - 3-daagse voor Vrouwen
10 feb    Info-avond Emotioneel Lichaamswerk® 
12 feb    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
14 feb    Verbindend Communiceren 3-daagse
14 feb    De Ont-dekking 3-daagse
18 feb    Vrouwen in het veld
21 feb    Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
22 feb    Mannenwerk - Boosheid en Verbinding
22 feb    Mannen-Zweethut
24 feb    Licht op Rouw