Jaartraject Aanraken in Verbinding

Jaartraject Aanraken in Verbinding

Een trajecttraining over aanraken, aangeraakt én geraakt worden

Graag willen we het Jaartraject Aanraken in Verbinding onder jullie aandacht brengen.

Reeds een aantal jaren worden op de Schans de cursussen en opleiding Masseren vanuit je Hart gegeven door Petra Groeneboer. Het wordt echter steeds duidelijker dat de naam van de cursussen de inhoud niet voldoende weergeeft. Jazeker, er wordt heel veel gemasseerd, en ja je leert dat te doen vanuit je hart. En het is zoveel meer dan dat.Daarom is de naam nu veranderd in Aanraken in Verbinding.

Aanraken is een basisbehoefte. Toch is het zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend dat daarin voldoende is voorzien. Gemis hiervan op hele jonge leeftijd alsook op oudere leeftijd heeft grote gevolgen voor je lichamelijk en geestelijk welzijn. Negatieve ervaring met aanraking of andere ingrijpende emotionele gebeurtenissen kunnen zorgen voor het blokkeren van alle levensenergie waardoor je vastloopt in je dagelijks leven. Door respectvolle aanraking kunnen oude, onderdrukte emoties en gevoelens die bevroren zijn in het lichaam ontdooien, waardoor de levensenergie weer vrij kan gaan stromen.

In deze cursus gaan we heel veel aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving. Je gaat leren masseren met een open hart. Dit zal je enerzijds persoonlijke groei bieden anderzijds zal dit jaar je opleiden om de helende werking van aanraking door te kunnen geven als masseur.

Het jaartraject bestaat uit 16 dagen, verdeeld over vijf blokken. Dit is een afgerond geheel. Het is ook mogelijk dit traject af te sluiten met het behalen van het diploma “Masseren vanuit je Hart’. Hiervoor moet je nog twee supervisiesessies doen en diverse massages aan verschillende oefencliënten geven. Met dit diploma op zak heb je voldoende bagage om een eigen massagepraktijk te kunnen starten.

Wat je gaat ervaren in dit traject:

  • De kracht van aanraking
  • Verbinding met jezelf en van daaruit verbinding met de ander
  • Op een rustige manier een ontspannende massage leren geven, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan
  • Genieten van zowel het geven als het ontvangen van een massage
  • Je maakt kennis met de Cirkel van Overeenkomst van Betty Martin en de Karakterstructuren van Alexander Lowen
  • Leren uitspreken van je gevoelens en behoeften met behulp van Verbindende Communicatie

 
Dit nieuwe traject gaat binnenkort van start, op 27 september 2019.
13 september 2019 is de laatste introductie dag voor deze cursus.


Naast het jaartraject wordt Aanraken in Verbinding ook gegeven als een driedaagse, in verschillende vormen: alleen voor vrouwen, speciaal voor koppels en als introductie voor het jaartraject.

Voor de hele snelle beslissers: er zijn nog enkele plekjes in vrij in de zomerweek Aanraken in Verbinding:  aanvang a.s. zondag, van 28-7 t/m 4-8 2019. Hierin kun je kennis maken met verschillende soorten massages, waarbij veel aandacht besteed wordt aan het contact maken met de ander vanuit je hart, om vanuit de verbinding met jezelf de verbinding met de ander aan te gaan, via de aanraking.

Voor uitgebreide informatie en de exacte data zie onze website,
Hier vind je ook de inspirerende blog van Petra Ik geloof in Aanraking.